Lees, kijk en geniet van wat er allemaal onder de vlag van ZeilPret is uitgespookt.


Het zilte nat waar ZeilPret thuis is

ZeilPret BV is gestart in 1984 na een geslaagde reünie van het LCGJ zeil-trekkamp met de klipperaak Eben-Haezer van de TH Twente als moederschip. Dit kamp was in meerdere opzichten bijzonder. De sfeer, de opvarenden, de schippers, van zowel de Eben-Haezer als de volgstoet van 16-kwadraten, de tocht en de nachten waren alle bijzonder te noemen. Vanaf de Horsebrug bij Uitwellingerga, tot de Haven van Lauwersoog, zelfs een stranding op een plaat net zuid van Schiermonnikoog, na erwtensoep op Engelsmanplaat, en een tochtje langs verbaasde brugwachters in de Dokkumer Ee. (Er stond een vrouw aan het roer en het ging nog goed ook!), een overnachting bij de Prinsentuin van Leeuwarden en weer snel terug naar de Horsebrug. Dit alles in een week in de zomer van 1983. Het staat nog in menig hoofd gegrift.En toen was er een reünie, waarbij met twee tjalken van Sijperda de oversteek naar Medemblik en Enkhuizen werd gewaagd. Een aantal slaapzakken overleefde dit niet.Maar het initiatief voor een weerkerend evenement werd geboren. Je kon aandelen nemen in ZeilPret BV. Commissarissen Aagje, Erik en Jop. Vele tochten zijn sindsdien gemaakt, met steeds een wisselende bemanning (sinds Spanninga heet dit bemensing). Een ieder neemt vriendjes mee, krijgt kinderen, haakt af of zweert dit evenement nooit meer te willen missen.


Een mooie foto van ' ons '  vaargebied:
Hoe bereik je de haven van Syperda?
Laatste
stukje van Hommerts tussen Sneek en Lemmer naar Syperda Gaastmeer

 


View Larger Map

Aanmeldings- en annuleringsregels (Kleine lettertjes!)

Aanmelden kan mondeling, maar wie het eerst betaalt, die het eerst zeilt.
Het inschrijvingsgeld blijft staan tot na het ZP-weekend.
Als je niet mee kan en je zorgt zelf voor vervanging, dan is er financieel geen probleem.
Als dat niet lukt, kan het zijn dat anderen nog extra deelnemers vinden, of dat er op de wachtlijst nog gegadigden staan, ook dan is er financieel geen probleem.
Als later blijkt dat je om wat voor reden dan ook niet meekan en je geeft dit voor 1 september door, dan krijg je je geld terug. (tot 15 september 50 euro retour, tot 1 oktober 25 euro retour).